Start bouw 35 appartementen Esdoornstraat te Zwolle

  • Start bouw 35 appartementen Esdoornstraat te Zwolle
    Start bouw 35 appartementen Esdoornstraat te Zwolle
     
03 July 2017

De bouw van 35 sociale huurappartementen aan de Esdoornstraat te Zwolle is gestart. 

Het nieuw te bouwen complex ligt naast het Woonzorgcentrum de Esdoorn. De appartementen zijn ontwikkeld volgens het principe "scheiden van wonen en zorg". De appartementen zijn geschikt voor ouderen, die graag langer zelfstandig willen wonen met zorgvoorzieningen dicht in de buurt. 

De appartementen hebben verschillende oppervlaktes/indelingen en zijn gelegen op de begane grond, 1e, 2e en 3e verdieping en bereikbaar per lift. Tevens beschikken de appartementen over een eigen berging, tuin of balkon. 

De appartementen worden zeer duurzaam opgeleverd volgens de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw) van de overheid. In de appartementen komen geen gasaansluitingen, alles is elektrisch. Het glas wordt uitgevoerd in Triple glas en er worden ca. 250 zonnepanelen op het dak geplaatst. Deze voorzien het elektragebruik van de algemene ruimtes.

Het ontwerp is van de hand van Architectenbureau Plug In Novatie te Apeldoorn. Het plan is ontwikkelend door Wetland Wonen te Vollenhove in samenwerking met Slokker Vastgoed te Zwolle. De bouw wordt gerealiseerd door Mateboer Bouw te Kampen en ons bureau heeft de advisering m.b.t. het energetische concept mogen verzorgen.

De oplevering staat gepland voor medio juni 2018.