Betrokken | Samenwerken op basis van vertrouwen

Kennis en ervaring

 

Werken aan een duurzame gebouwde omgeving!

Door de bundeling van de kennis en jarenlange ervaring van Henk Wegkamp en Willem Dantuma is in 2010 een ingenieursbureau ontstaan, waarin een op een hoog kwaliteitsniveau gewerkt wordt.

Henk Wegkamp heeft veel ervaring in het uitvoeren van kwaliteitscontroles en schade-onderzoek op bouwtechnisch gebied. Energetisch en duurzaam ontwerpen zijn steeds belangrijkere onderdelen geworden in zijn advieswerkzaamheden.

Willem Dantuma is specialist op het gebied van bouwtechniek in de meest brede zin van het woord. In de projecten adviseert en ontwerpt hij met respect en aandacht voor zowel esthetische, economische als uitvoeringstechnische aspecten. 

Henk en Willem hebben elk meer dan 30 jaar ervaring in het vakgebied en hun krachten gebundeld nu al meer dan tien jaar gebundeld in Dantuma-Wegkamp.

Dantuma-Wegkamp bestaat uit een team van betrokken medewerkers en is sinds dit jaar gevestigd aan de Burgemeester Roelenweg 31 te Zwolle. Begin 2023 zal ook een kantoor in Groningen geopend worden, waarmee wij inzetten op een groei voor de komende jaren.

Het overdisciplinaire karakter van ons bureau levert toegevoegde waarde op in de projecten. Dat hebben we inmiddels wel kunnen bewijzen in diverse projecten en daar zijn we u graag mee van dienst!

Het team

 

 • Bouwen doe je niet alleen. Bouwen doe je samen. Met de huidige regelgevingen en de complexiteit ervan is een team nodig. Een team met verschillende expertises en vaardigheden. Daarvoor is het onderwijs een belangrijke schakel. Investeer in de toekomst. Investeer in het onderwijs!
  Ashoti

  Daniel Ashoti

  constructeur/adviseur

 • Waar je vroeger één bouwmeester had, werk je nu met verschillende specialisten samen in een bouwteam. Het is dan wel belangrijk dat er generalisten aanwezig zijn die de link kunnen leggen tussen de verschillende specialisten met hun diensten en producten.
  Bosma

  Edwin Bosma

  modelleur

 • Een goede constructieve structuur is de basis voor elk gebouw. De constructie bepaalt in hoge mate wat een gebouw de gebruikers - nu en in de toekomst - te bieden heeft. Laten we de trots weer terugbrengen in ons mooie vak en voor kwaliteit gaan!
  Dantuma

  Willem Dantuma

  directeur/adviseur

 • Dubovci

  Ergyn Dubovci

  adviseur

 • Foldesi

  Janos Foldesi

  modelleur

 • Elke dag is een nieuwe dag om te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Door samen te werken en kennis te delen komen we verder en wordt het werk leuker. Vele handen maken licht werk (en leuker).
  Hol

  Matthijs Hol

  constructeur

 • Huigen

  Storm Huigen

  junior modelleur

 • Klink

  Arjan Klink

  modelleur

 • Langenbach

  Akke Langenbach

  Officemanager

 • Nieuwe dingen leren maakt iedereen blij! Door nauw samen te werken met verschillende disciplines wordt constant kennis overgedragen naar elkaar en dat maakt het werk veel leuker. Verschillende denkwijzen leiden tot uitvindingen, innovaties en vernieuwing. Blijf (van elkaar) leren!
  Medeiros

  Daniel Medeiros

  junior constructeur/modelleur

 • Möhlmann

  Stephan Möhlmann

  constructeur/modelleur

 • Renders

  Willem-Jan Renders

  junior bouwfysicus/modelleur

 • Spoel

  Martijn van der Spoel

  modelleur

 • Tiel

  Jeroen Tiel

  bouwfysicus

 • Bouwen Is Meedenken. De koppen bij elkaar steken en samen een bouwproces voltooien. Gebruik elkaars expertise en bouw met duurzaamheid voor ogen. Van modelleren tot controleren, van creëren tot produceren. Laten we BIMMEN!
  Vlieg

  Michiel Vlieg

  bouwfysicus

 • Een goed begin is het halve werk! Een oud en wijs spreekwoord. Goed beginnen is samenwerken en meer energie steken in voorbereiding en begeleiding van projecten. Met meer kwaliteit, minder frustratie, meer onderling vertrouwen, minder faalkosten en meer rendement. Gewoon doen dus!
  Wegkamp

  Henk Wegkamp

  directeur/adviseur

Deel uitmaken van ons team?

Wij hebben de volgende vacatures:


Ervaren bouwkundig REVIT-modelleur - HBO-niveau

Je hebt een aantal jaren ervaring in het bouwkundig modelleren met REVIT en bent goed op de hoogte van het Bouwbesluit? Je weet van BIMMEN en bent in staat om projecten zelfstandig op te pakken? Wij bieden je een werkplek, waarin je je verder kunt ontwikkelen in projecten waar BIMMEN verder gaat dan 3D.

Heb je interesse en wil je meer info? Neem contact op of stuur je cv in!

'Startend allround constructeur - HBO-niveau'

Je hebt je opleiding bouwkunde of civiel op HBO-niveau (bijna) afgerond, interesse in het constructieve vak en de capaciteiten om opgeleid te worden tot allround constructeur van gebouwconstructies? Wij bieden je een interessante werkplek en de mogelijkheid om de opleiding Master in Structural Engineering te gaan volgen. Deze deeltijdopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam leidt je op tot allround constructeur van beton-, staal-, hout-, steen- en funderingsconstructies specifiek voor gebouwen.

Heb je interesse en wil je meer info? Neem contact op of stuur je cv in!

'Allround constructeur - HBO+-niveau'

Als je al een aantal jaren relevante werkervaring hebt als allround constructeur en een volgende stap wilt maken, bieden wij je een interessante werkplek binnen een gedreven team, waarin je aan de slag gaat met uiteenlopende gebouwconstructies. Wij pakken de projecten zoveel mogelijk integraal op, zodat je ook in aanraking komt met andere facetten van het bouwen. Wij verwachten technische diepgang, creativiteit en passie voor het vak van constructeur en bieden een veelzijdige functie met toekomstperspectief.

Heb je interesse en wil je meer info? Neem contact op of stuur je cv in!

'Stageplek'

Wij bieden doorlopend aan één stagiair op HBO-niveau en één stagiair op MBO-niveau de mogelijkheid om ervaring op te doen in het vakgebied. Je kunt rekenen op een goede begeleiding en een werkomgeving waarin je veel kennis en ervaringen kunt opdoen. Informeer naar de mogelijkheden of stuur je motivatie + cv naar info@dantumawegkamp.nl 

Heb je interesse in een andere functie binnen ons bureau? Stuur dan een open sollicitatie. Je krijgt altijd een reactie terug!