Betrokken | Samenwerken op basis van vertrouwen

Kennis en ervaring

 

Werken aan een duurzame gebouwde omgeving!

Door de bundeling van de kennis en jarenlange ervaring van Henk Wegkamp en Willem Dantuma is in 2010 een ingenieursbureau ontstaan, waarin een op een hoog kwaliteitsniveau gewerkt wordt.

Henk Wegkamp heeft veel ervaring in het uitvoeren van kwaliteitscontroles en schade-onderzoek op bouwtechnisch gebied. Energetisch en duurzaam ontwerpen zijn steeds belangrijkere onderdelen geworden in zijn advieswerkzaamheden.

Willem Dantuma is specialist op het gebied van bouwtechniek in de meest brede zin van het woord. In de projecten adviseert en ontwerpt hij met respect en aandacht voor zowel esthetische, economische als uitvoeringstechnische aspecten. 

Henk en Willem hebben elk meer dan 30 jaar ervaring in het vakgebied en hun krachten nu al meer dan tien jaar gebundeld in Dantuma-Wegkamp.

Dantuma-Wegkamp bestaat uit een team van betrokken medewerkers en is sinds dit jaar gevestigd aan de Burgemeester Roelenweg 31 te Zwolle. Begin 2023 zal ook een kantoor in Groningen geopend worden, waarmee wij inzetten op een groei voor de komende jaren.

Het overdisciplinaire karakter van ons bureau levert toegevoegde waarde op in de projecten. Dat hebben we inmiddels wel kunnen bewijzen in diverse projecten en daar zijn we u graag mee van dienst!

Het team

 

 • Bach

  Frederic Bach

  Afstudeerstudent | Constructeur in opleiding

 • Waar je vroeger één bouwmeester had, werk je nu met verschillende specialisten samen in een bouwteam. Het is dan wel belangrijk dat er generalisten aanwezig zijn die de link kunnen leggen tussen de verschillende specialisten met hun diensten en producten.
  Bosma

  Edwin Bosma

  MT-lid | Bouwkundige

 • Een goede constructieve structuur is de basis voor elk gebouw. De constructie bepaalt in hoge mate wat een gebouw de gebruikers - nu en in de toekomst - te bieden heeft. Laten we de trots weer terugbrengen in ons mooie vak en voor kwaliteit gaan!
  Dantuma

  Willem Dantuma

  Directeur | Adviseur

 • de Ruiter

  Marcel de Ruiter

  Modelleur

 • de Vries

  Aaron de Vries

  Modelleur in opleiding

 • Foldesi

  Janos Foldesi

  Modelleur

 • Elke dag is een nieuwe dag om te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Door samen te werken en kennis te delen komen we verder en wordt het werk leuker. Vele handen maken licht werk (en leuker).
  Hol

  Matthijs Hol

  MT-lid | Constructeur

 • Nieuwe dingen leren maakt iedereen blij! Door nauw samen te werken met verschillende disciplines wordt constant kennis overgedragen naar elkaar en dat maakt het werk veel leuker. Verschillende denkwijzen leiden tot uitvindingen, innovaties en vernieuwing. Blijf (van elkaar) leren!
  Medeiros

  Daniel Medeiros

  Modelleur | Junior constructeur

 • Möhlmann

  Stephan Möhlmann

  Constructeur | Kwaliteitscoördinator WKB

 • Pesman

  Vincent Pesman

  Projectcoördinator | Constructeur

 • Rusconi

  Alexander Rusconi

  Afstudeerstudent

 • Spoel

  Martijn van der Spoel

  Modelleur

 • Tiel

  Jeroen Tiel

  Bouwfysicus | Luchtdichtheidstester

 • van der Meer

  Lisette van der Meer

  Bouwfysicus

 • Bouwen Is Meedenken. De koppen bij elkaar steken en samen een bouwproces voltooien. Gebruik elkaars expertise en bouw met duurzaamheid voor ogen. Van modelleren tot controleren, van creëren tot produceren. Laten we BIMMEN!
  Vlieg

  Michiel Vlieg

  MT-lid | Bouwfysicus

 • Een goed begin is het halve werk! Een oud en wijs spreekwoord. Goed beginnen is samenwerken en meer energie steken in voorbereiding en begeleiding van projecten. Met meer kwaliteit, minder frustratie, meer onderling vertrouwen, minder faalkosten en meer rendement. Gewoon doen dus!
  Wegkamp

  Henk Wegkamp

  Directeur | Adviseur

Deel uitmaken van ons team?

Wij hebben de volgende vacatures:

Gedreven Bouwfysicus (32-40 uur/week)
Dantuma-Wegkamp zoekt een enthousiaste Bouwfysicus die duurzame projecten wil realiseren en een cruciale rol wil spelen in het adviseren en uitwerken van energetische concepten. Ben jij de energieke professional met passie voor bouwtechniek die we zoeken? Ontdek hier jouw kans om een veelzijdige bouwfysische functie te bekleden en duurzame waarde toe te voegen aan onze projecten.

Wat ga je doen?
Als Bouwfysicus bij Dantuma-Wegkamp speel je een centrale rol in het realiseren van duurzame projecten. Je adviseert over energetische concepten, EP/BENG, PHPP en werkt deze uit in gedetailleerde berekeningen en toetst projecten op bouwfysische aspecten, waaronder daglicht, geluid en MPG. Bovendien neem je deel aan integrale projectaanpak, waardoor je ook betrokken raakt bij bouwkundige en constructieve aspecten. Tijdens de uitvoeringsfase voer je controlemetingen uit, zoals thermografie, luchtdichtheid en ventilatiedebiet, om ervoor te zorgen dat de projecten niet alleen op papier kloppen, maar ook in de praktijk.

Waar ga je werken?
Bij Dantuma-Wegkamp werk je bij een innovatief ingenieursbureau met kantoren in Zwolle en Groningen. Met meer dan 12,5 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in het adviseren over technische aspecten bij het realiseren, vernieuwen of verbouwen van woningen, appartementen en utiliteitsgebouwen. Ons bedrijf is opgericht vanuit de visie dat een integrale aanpak tot betere resultaten leidt, waarbij we adviseren op meerdere disciplines zoals constructief, bouwkundig, bouwfysica en duurzaamheid. Onze waardevolle samenwerking met professionele opdrachtgevers in de bouw, waaronder ontwikkelaars, aannemers, woningbouwstichtingen en architecten, heeft ons tot een gewaardeerde partner gemaakt. Of je nu in Zwolle of Groningen werkt, je zult merken dat onze kantoren een stimulerende omgeving bieden waarin jouw expertise wordt gewaardeerd en waar ruimte is voor professionele groei en ontwikkeling. Je komt te werken bij een bedrijf met ambitie en een heldere visie!

Wie ben jij?
Als Bouwfysicus ben jij een gepassioneerde professional met relevante opleidingen, met als specialisatie Bouwfysica en erkend energieprestatie adviseur. Met jouw bouwkundige vaardigheden ben je klaar om een cruciale rol te spelen in duurzame projecten. Jouw technische diepgang, creativiteit en toewijding aan het vak maken jou de perfecte aanvulling op ons team. Je bent in staat snel te schakelen, weet van aanpakken en hebt bij voorkeur 3 tot 5 jaar relevante werkervaring, waarmee je een waardevolle bijdrage zult leveren aan onze projecten.

Waarom Dantuma-Wegkamp B.V.?
Bij Dantuma-Wegkamp maak je een tastbare impact op duurzame projecten. In ons gedreven team met een platte bedrijfsstructuur werk je aan bouwfysische vraagstukken en ben je betrokken bij de integrale aanpak van projecten. Wij bieden een veelzijdige bouwfysische functie in een aangename werkomgeving, met een competitief salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Of je nu je ervaring wilt verdiepen of nieuwe uitdagingen zoekt, bij ons krijg je de ruimte om je ambities waar te maken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met bouwfysicus Michiel Vlieg via m.vlieg@dantumawegkamp.nl. Hij staat klaar om je vragen te beantwoorden en mogelijk zitten we binnenkort samen aan tafel om invulling te geven aan jouw ambities.

Secretaresse, administratief medewerker (24-40 uur/week)
Kun je snel schakelen, goed overzicht houden, ben je een doorpakker en heb je heb je ervaring met het werken in een projectenadministratie? Solliciteer dan naar deze veelzijdige functie bij een bureau waar techniek, kwaliteit en een optimale dienstverlening samen komen.

Wat ga je doen?
Je bent het eerste aanspreekpunt, je verzorgt het inkomende telefoon- en mailverkeer en staat onze klanten vriendelijk te woord. Je boekt nieuwe projecten in, verwerkt projectgegevens en beheert de projectadministratie. Je levert een bijdrage aan het opstellen van offertes, doet de facturering en houdt het overzicht op de debiteuren. Het organiseren en bijhouden van allerlei kantoorzaken regel je zelfstandig. Ook is het mogelijk om taken op PR-gebied, zoals het relatiebeheer, het organiseren van activiteiten en het bijhouden van onze website op te pakken.

Waar ga je werken?
Dantuma-Wegkamp is een ingenieursbureau met kantoren in Zwolle en Groningen. Het bureau adviseert in de technische aspecten die komen kijken bij het realiseren, vernieuwen of verbouwen van woningen en gebouwen. Het bedrijf is 12,5 jaar geleden opgericht vanuit de visie dat een integrale aanpak van projecten tot betere resultaten leidt. Onze advisering wordt dan ook overdisicplinair ingestoken op de disciplines constructief, bouwkundig, bouwfysica en duurzaamheid. In de afgelopen jaren heeft het bureau zich ontwikkeld tot een gewaardeerde partner van vele professionele opdrachtgevers in de bouw, zoals ontwikkelaars, aannemers, woningbouwstichtingen en architecten. Je komt te werken op een ruim en nieuw ingericht kantoor in Zwolle dat goed bereikbaar is en vlak bij het centrum van Zwolle gelegen is. Sinds kort hebben wij ook in Groningen een kantoor geopend om aan een verdere groei en ontwikkeling invulling te kunnen geven. Je komt dus te werken bij een bedrijf met ambitie en een heldere visie.

Wie ben jij?
Je hebt een open karakter en bent klantvriendelijk. Je kunt snel schakelen en behoudt daarbij het overzicht. Communicatief ben je sterk en je weet oplossingen te vinden. Je bent een ervaren gebruiker van de MS-Office-pakketten, zoals Word, Excel, SharePoint, PowerPoint en Teams. De Nederlandse taal beheers je uitstekend en je kunt je collega’s daarin ondersteunen. Je hebt ervaring met het efficiënt werken in een projectenadministratie. Nauwkeurig werken zit in je genen en je weet van aanpakken. Het zorgdragen voor de facturatie en het debiteurenbeheer is bij jou in goede handen.

Wat wij bieden!
Wij bieden prima arbeidsvoorwaarden en er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Jij kunt rekenen op een fijne werkomgeving met een laagdrempelige, platte bedrijfsstructuur en wij staan open voor nieuwe ideeën.

'Startend Constructeur - HBO-niveau'

Je hebt je opleiding bouwkunde of civiel op HBO-niveau (bijna) afgerond, interesse in het constructieve vak en de capaciteiten om opgeleid te worden tot allround constructeur van gebouwconstructies? Wij bieden je een interessante werkplek en de mogelijkheid om de opleiding Master in Structural Engineering te gaan volgen. Deze deeltijdopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam leidt je op tot allround constructeur van beton-, staal-, hout-, steen- en funderingsconstructies specifiek voor gebouwen.

Heb je interesse en wil je meer info? Neem contact op of stuur je cv in!

'Allround Constructeur (32-40 uur) - HBO-niveau'

Wij ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO
 • Je hebt een afgeronde HBO (Bouwkunde of Civiele techniek) opleiding;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in het vakgebied;
 • Je wil jezelf ontwikkelen als allround constructeur;
 • Je bent technisch inhoudelijk goed onderlegt;
 • Je hebt technische diepgang, bent creatief en hebt passie voor het vak van constructeur.


Wat wij bieden!

Dantuma-Wegkamp biedt jou een interessante werkplek binnen een gedreven team, waarin je aan de slag gaat met uiteenlopende gebouwconstructies. Het bedrijf pakt de projecten zoveel mogelijk integraal aan, zodat je ook in aanraking komt met andere facetten van het bouwen zoals duurzaamheid. Verder bieden zij een veelzijdige functie met toekomstperspectief. Zij bieden de mogelijkheid opleidingen te volgen. Dantuma-Wegkamp zal je waarderen met een uitstekend salaris dat aansluit op jouw kennis en ervaring en een goed pakket arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Is deze functie jou op je lijf geschreven en word je graag onderdeel van een dynamisch inspirerend team dat groeiende is?

Stuur dan je CV met motivatie naar info@ncprecruitment.nl of bel rechtstreeks met Norbert Kuiper: 06 308 899 68.

Dantuma-Wegkamp en NCP Recruitment stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature evenals aanbod van kandidaten via andere werving- en selectiebureaus niet op prijs.

'Stageplek'

Wij bieden doorlopend aan HBO- en MBO-studenten de mogelijkheid om ervaring op te doen in het vakgebied. Je kunt rekenen op een goede begeleiding en een werkomgeving waarin je veel kennis en ervaringen kunt opdoen. Informeer naar de mogelijkheden of stuur je motivatie + cv naar info@dantumawegkamp.nl 

Heb je interesse in een andere functie binnen ons bureau? Stuur dan een open sollicitatie. Je krijgt altijd een reactie terug!