Feestelijk start bouw 39 woningen Groevenbeek te Ermelo

  • Feestelijk start bouw 39 woningen Groevenbeek te Ermelo
    Feestelijk start bouw 39 woningen Groevenbeek te Ermelo
     
  • Feestelijk start bouw 39 woningen Groevenbeek te Ermelo
    Feestelijk start bouw 39 woningen Groevenbeek te Ermelo
     
19 February 2015

Op 19 februari is met de onthulling van zonnepanelen op de bouwkeet de bouw van 39 energie-zuinige starterswoningen (nul-op-de-meter) in de wijk Groevenbeek te Ermelo officieel gestart. Bij de officiële handeling waren veel toekomstige bewoners aanwezig. 

De woningen krijgen 23 zonnepanelen per woning. Verder zijn de principes van het PassiefHuis-concept toegepast, hetgeen betekent dat de woningen extra goed geïsoleerd worden en bijvoorbeeld voorzien worden van driebladig glas. De in- en uitgaande energiestromen voor verwarming van de woning, verwarming van het water, maar ook het gebruik van huishoudelijke apparatuur, inclusief verlichting, worden daarmee op jaarbasis per saldo nul, uitgaande van een normaal energie-verbruik. De toepassing van dit duurzaamheidsconcept op deze schaal en in dit prijssegment maakt dit project uniek in Nederland.

De belangstelling voor de woningen was vele malen groter dan het aantal te vergeven woningen en de wens om dit concept te herhalen is dan ook groot. Ook vanuit omliggende gemeenten is al belangstelling getoond.

Voor ons is dit een bijzonder project, omdat wij naast de volledige bouwtechnische uitwerking (constructief, bouwkundig, bouwbesluitberekeningen, vergunningsaanvraag, bouwfysica) ook het energetisch concept voor de woningen ontworpen hebben: Dus een goed voorbeeld van een overdisciplinair project en 'meerwaarde door integratie'.

De eerste woningen zullen al voor de bouwvak opgeleverd worden aan de bewoners.

Zie voor meer info bij: Project Groevenbeek te Ermelo