Energieneutrale woningen gerealiseerd in Borne

  • Energieneutrale woningen gerealiseerd in Borne
    Energieneutrale woningen gerealiseerd in Borne
     
21 November 2012

Op 21 november is aan Rudy Weghorst van Oude Lenferink Bouw uit Hardenberg het PassiefHuis-certificaat uitgereikt voor 6 Passief gebouwde eengezinswoningen aan de Welemanstraat te Borne.

Het project is onderdeel van de samenwerking tussen 8 Twentse woningcorporaties, die sinds vorig jaar en de komende jaren het initiatief tot tal van passieve projecten nemen.

Het betreft een bijzonder project, waarin zeer hoge eisen gesteld zijn aan de energiezuinigheid van de woningen. De woningen voldoen daarmee al aan de eis, die vanaf 2020 voor alle nieuwbouwwoningen gaat gelden.

Het prinicipe is eenvoudig: Zorg ervoor dat de woningen zeer goed geïsoleerd zijn. Er is dan nog maar heel weinig energie nodig om de woning te verwarmen, te ventileren en van warmwater te voorzien. Dat laatste beetje benodigde energie wordt opgewekt met zonnepanelen, waardoor de woning energieneutraal wordt.

Ons bureau heeft een deel van de controles uitgevoerd die benodigd zijn om te kunnen bewijzen dat het project Passief gebouwd is.

Wij feliciteren Oude Lenferink Bouw te Hardenberg van harte met dit resultaat!