Energielabels conform NTA 8800

 

Woningbouw en utiliteitsgebouwen

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle energielabels opgesteld worden conform de NTA 8800.

Dit wettelijke energielabel is verplicht bij verkoop, nieuwe verhuur en oplevering van het gebouw. Het energielabel wordt bepaald op basis van een groot aantal bouwkundige en energetische kenmerken. Onze EP-adviseur neemt deze kenmerken nauwkeurig op tijdens de labelopname ter plaatse.

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of het gebouw zuinig of onzuinig is (de energieprestatie). Dat is handig, want een keuze voor een zuinige gebouw betekent een lagere energierekening, meer comfort en minder CO2-uitstoot: Dus beter voor het milieu!

Gebouwen met een A++++-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige gebouwen krijgen een G-label. Op het energielabel staat ook welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Denk aan isolatie van het dak of het plaatsen van zonnepanelen.

Utiliteitsgebouwen zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen, winkels en ziekenhuizen. Voor sommige utiliteitsgebouwen is een energielabel niet nodig, zoals fabriekshallen of beschermde monumenten.

Dantuma-Wegkamp is gecertificeerd conform de NTA 8800 en heeft een erkend deskundige in huis om de energieprestatie te berekenen en energielabels af te geven volgens alle wettelijke gestelde eisen.

Onze projecten