Luchtdichtheid (advies en meting)

 

Energiezuinig en comfortabel wonen!

Door het streven naar energie-zuinige gebouwen is het realiseren van een goede luchtdichtheid steeds belangrijker geworden. 

Goed luchtdicht bouwen wordt gehonoreerd in de EPG, doordat een lagere Qv:10-waarde aangehouden mag worden. 

Helaas leeft nog steeds bij teveel mensen de gedachte dat luchtdicht bouwen niet bevorderlijk zou zijn voor een gezond en comfortabel binnenmilieu. Dit is niet juist! In het verleden zijn er echter wel fouten gemaakt zowel in het ontwerp als de uitvoering, waardoor problemen ontstaan zijn. 

Het vooraf vaststellen van de te behalen luchtdichtheid is niet eenvoudig. Om daar in te voorzien hebben wij een berekingsblad ontwikkeld waarmee de te behalen luchtdichtheid Qv:10- of n50-waarde vooraf ontworpen kan worden.

Het is inmiddels steeds meer gebruikelijk om de luchtdichtheid te controleren door het uitvoeren van metingen. De meting vindt plaats door bijvoorbeeld in een buiten-deur van een bouwwerk een frame te plaatsen, waarin een ventilator is opgenomen. Deze ventilator wordt aangesloten op een luchtdrukmeter die gekoppeld is aan een computer. De meetmethode is vastgelegd in NEN 2686 /NEN-EN 13829. 

Voorafgaande en tijdens een meting voeren wij een uitgebreide inspectie uit en maken daarbij gebruik van rook en thermografie om luchtlekken op te sporen.

Beoordelingen

 

J. Weever | Sales / projectleiding | Weever Bouw te Kampen

Dantuma-Wegkamp krijgt van mij een 10,0

Project: IJsselmuiden | Basisschool 'De Groenling' | Het Meer

Perfect!

Onze projecten